Coaching

 

Het zal je maar overkomen

Je komt net terug van bij de huisarts. Weer 14 dagen thuis. Om wat te doen?
En: leg nu maar uit aan je collega’s, je partner, de kinderen, de buren, vrienden, je ouders,… dat je nog steeds niet kunt werken terwijl je geen breuk of operatie hebt meegemaakt. Hoe vul je je dag? Wat vertel je je partner wat je vandaag gedaan hebt? Waarom je geen energie hebt om iets thuis te doen of naar buiten te gaan met vrienden of collega’s? Waarom ontwijk je met een grote boog je werkplek? Kan je vertellen iemand vertellen hoeveel slaap je nodig hebt? Maak je je zorgen dat je opdrachtgever/werkgever het al stilletjes moe wordt om terug een nieuwe planning te moeten opstellen om jou weer te vervangen? Wanneer denk je terug te kunnen starten? Wat denk je partner hierover? Wat zegt je huisarts hierover? Die verlenging die je net hebt gekregen of waarvan je hoopt dat je ze krijgt ; welke oplossing is dat? Zo gaan we weken en maanden voorbij. Zonder perspectief…
 

Oplossing van je situatie

  • Tijd om eerst te investeren in jezelf : neem een coach onder de arm met ervaring en kennis van zaken. Wij maken samen een plan om hieruit te geraken. Wij vinden een weg.
  • Niet enkel ‘één gesprek per maand met een hulpverlener’ maar een traject met een coach die je consulteert op jouw ritme en tussendoor activiteiten en oefeningen geeft om mee aan de slag te gaan.
  • We starten op met 'hartcoherentie' (HRV) in te oefenen om te ontstressen.

Voordelen

  • Je coach is een tochtgenoot (je bent niet alleen) en gids naar re-integratie.
  • Je zit niet zomaar thuis te wachten, er is een aanpak.
  • Je kan uiteindelijk sneller maar vooral met nieuw vertrouwen en eventueel nieuwe werkafspraken (via bemiddeling tussen jou – een contactpersoon – je coach) terug aan het werk.
  • Je coach werkt met loopbaancheques (7 uren voor 70 euro).
 
Mijn eerste advies is 'snij niet door wat je kan ontknopen'.
"Het vermijden van het conflict met uzelf staat de oplossing in de weg
en draagt het verlies in zich."
 
 
Nood aan een burn-out coach?
Liever instant coaching op een concrete situatie waarmee je nu zit ?
Bel 0478/75 00 26, uw expert en vraag naar Lucas.

Tot hoors. Tot ziens.